Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 02-11-2014 12:48:14
Computers & Telefonie

hoeveiilg is skype

Na het installeren van skype op mijn pc, constateerde ik dat bij het openen van mijn ing internetbankieren op diverse plaatsen, zowel bij mijn rekening gegevens als in de omschrijving, door skype werd gevraagd of deze "telefoonnummers" aan mijn contactenlijst moesten worden toegevoegd.

de pc draait onder windows 8.1, met chrome als internet browser en norton internet security als beveiliging.

na het openen van de script van de pagina, viel mij op dat in de script, tussen de door ing aangeleverde regels, diverse regels van skype waren geplaatst.

e.c. skype (lees microsoft) omzeild hier dus zowel de beveiliging van windows 8.1, norton internet security, waarna de online ontvangen en niet opgeslagen data van ing worden gelezen en geïnterpreteerd.

vraag rijst hierbij natuurlijk welke andere data ongemerkt en zonder toestemming nog meer worden uitgelezen.?

naïef ? maar ik ga er even vanuit dat hier geen kwade opzet in het spel is, maar ik vind het simpele feit dat het gebeurd zorgwekkend. waar zit hier het lek ?