Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tak101 - 15-03-2015 14:30:49
Geldzaken & Recht

Spyhunter fraude en Mastercard

Kan dit zomaar?

mijn bestelling van het software programma spyhunter is frauduleus verlopen. het frauduleuze bestaat hieruit dat de kosten en verplichtingen van de klant telkens achteraf bekend worden gemaakt, waarbij de mogelijkheid om een stap terug te zetten bij de bestelprocedure ontbreekt. de voorwaarden voor de aankoop, zoals de kosten worden op geen enkele wijze van te voren duidelijk gemaakt. zo werd pas duidelijk nadat de koop gesloten was pas dat ik twee software pakketten had aangeschaft en de kosten daarvan.

het is een schimmig bedrijf waarmee contact vrijwel onmogelijk is. ze verschuilen zich achter allerlei firma namen: safecart/enigma/spyhunter/esellerate. de feitelijke leverancier is safecart. verstrekte informatie over de verkoop is echter onduidelijk, onjuist of wordt simpleweg niet verstrekt. contact met safecart is onmogelijk en bij opvraag van mijn account via hun website blijkt mijn account onbekend te zijn, ook al heeft er enkele dagen geleden een afschrijving van hen plaats gevonden.

toen ik dit meldde aan mastercard kreeg ik lezen dat het verstrekken van mijn creditcard gegevens voldoende was om de transactie af te sluiten. blijkbaar is enigerlei wilsovereenkomst betreffende prijs en te leveren goederen of diensten niet nodig. verder verwijst mastercard naar de voorwaarden van de leverancier, die mij op geen enkele wijze van te voren verstrekt zijn. de feitelijke leverancier is safecart (www.safecart.com), maar daar is niets te vinden hierover en contact met hen is tot op heden onmogelijk gebleken.

feitelijk kiest mastercard hier mee partij voor de fraudeur en ben ik als consument rechtenloos.

n.b. het is mij tot op heden onmogelijk gebleken om enigerlei contact met dit schimmige conglomeraat van firma's te krijgen.