Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ba
Batchman - 16-01-2016 13:59:52
Geldzaken & Recht

Verlof en ziekteverzuim supermarkt.

Beste mensen,

al enige tijd heb ik onenigheid met mijn werkgever met betrekking tot verlof en ziekteverzuim. zelf werk ik in de supermarkt dirk van den broek.
hoe er gehandeld wordt tegenover mij vind ik zelf niet kunnen en weet zeker dat dit wettelijk niet eens toegestaan is.

bij ziekmelden: dit moet ik voor 8 uur doen anders accepteren ze het niet. enkele weken geleden heb ik dit netjes voor 8 uur gedaan en er werd mij gevraagd om in de middag nog een keer terug te bellen en het aan de teamleider door te geven. de teamleider gaf aan dat ik met mijn klachten direct naar een dokter moest gaan, een foto moest maken van het recept wat ik heb gekregen, en deze foto per mail naar het mail adres van het filiaal sturen.
dit kon ik niet bevatten. en wanneer ik last heb van een lichte verhoging en griep ga ik niet direct naar de dokter. uiteindelijk heeft dit 4 dagen geduurd. en in deze dagen heeft de teamleider 2 keer op een dag naar de huistelefoon gebeld. waarop mijn vader heeft aangegeven dat ik in bed lag en niet in staat was om hem te spreken.
uiteindelijk na beter te zijn werd mij verteld dit nooit meer te doen. en als ik het nog eens zou doen ik per direct zou worden ontslagen.
ik heb hem verteld dat de manier waarop niet fijn is. en ik ook niet goed mijn rust heb kunnen nemen door dat ik met mijn gedachte als maar bij mijn werk zat. hierop antwoorde die dat het onkundig is van mij en hun niks kon maken.

daarnaast hebben ze dit jaar een nieuwe regeling. en hierbij moet ik voor 7 februari mijn verlofaanvraag voor de zomervakantie ingediend hebben.
als ik dit niet doe voor deze datum krijg ik geen vrij. maar ik weet nog helemaal niet wanneer ik op vakantie ga met de zomervakantie.

met deze punten ben ik naar de hr van het detailresult gegaan. maar die geven geen gehoor.

nou is mijn vraag. tot hoever ze hier in mogen gaan in ziekte verzuim en verlof. want de regels die ze nu aannemen vind ik nogal ver gaan en zelf niet acceptabel. en of dit ook toegestaan is wat ze doen. ook wil ik weten bij welke instantie ik moet zijn om deze punten aan te geven en er wat aan te kunnen doen.
daarnaast weet ik dat er sinds dit jaar een nieuwe cao voor de supermarkten is ingegaan. maar kan met betrekking hierop niets concreet vinden.

met vriendelijke groet,


arno