Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
theoassou - 29-04-2016 14:33:25
Huishouden & Energie

Afsluiten gasmeter

Er wordt steeds meer gevraagd om energie te besparen. ik heb dat gedaan door het plaatsen van zonnepanelen en wel zodanig dat ik bijna geen gas meer verbruik.
over het afgelopen jaar betaalde ik ongeveer €5,- aan gasverbruik, maar ook €180,- voor de levering. dat is natuurlijk absurd.
nu zou ik mijn gasmeter willen "afsluiten" om over een jaar te bekijken of het helemaal zonder gas kan. definitief de aansluiting weg laten halen wil ik niet omdat er misschien weer koudere winters komen. bovendien was ik afgelopen jaar erg veel niet thuis. (3 maanden).
mijn voorstel aan liander was daarom: verzegel de meter en als ik besluit om toch weer gas af te nemen, dan wordt het zegel weer verbroken. uiteraard tegen een redelijke vergoeding.
het enige wat ze me kunnen aanbieden is de meter weghalen (kosten €500,- ex.btw) en weer aansluiten als ik besluit toch weer gas te willen afnemen. (kosten circa €1000,-). zo wordt het dus vrijwel onmogelijk gemaakt om "gasvrij" te kunnen leven, terwijl men overweegt om in nieuwbouw helemaal geen gasaansluiting meer te maken.....
uiteraard begrijp ik dat een eventuele afsluiting volgens mijn voorstel voor bijvoorbeeld minimaal 12 maanden zou moeten zijn omdat anders iedereen in de zomer de zaak zou willen laten afsluiten. en natuurlijk zou af- en aansluiten tegen een kostendekkend tarief kunnen plaatsvinden.

wat vinden jullie hiervan? mogelijk een item in een programma waar het over energie gaat?

met vriendelijke groeten,
theo assou van der putten