Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martijn imhoff - 16-05-2016 19:10:45
Auto & Vervoer

Tomos lekt zwarte olie na onderhoud

2 weken geleden heb ik een tomos targa (quadro) met een geel kenteken uit 2005 gekocht. deze heb ik uiteraard direct, voordat ik ermee op de openbare weg gereden heb, weggebracht voor een onderhoudsbeurt bij een erkend bedrijf. hier hebben ze gelijk het achtertandwiel en ketting vervangen, met in totaal een rekening van 180 euro.
toen ik ermee gereden heb en in de schuur heb gestald, kwam ik erachter dat hij zwarte olie lekt (20 druppels per dag). ik ben gelijk weer terug gegaan naar het onderhoudsbedrijf, en hier werd mij verteld dat dit zeer waarschijnlijk olie is die gebruikt is voor het insmeren van de ketting. nu lekt hij echter nog steeds zoveel olie, en ik vermoed dat dit uit de motor op de ketting lekt, want ook het frame tussen de ketting zit onder de olie.

nu dus mijn vraag. in hoeverre kan ik aanspraak maken op de service van het onderhoudsbedrijf? graag zou ik zien dat deze ervoor zorgen dat de scooter geen olie meer lekt, aangezien ze beloofd hebben dat hij naderhand weer goed zou rijden. uiteraard ben ik bereid het benodigde materiaal te betalen, maar niet het uurloon wat nodig is om de brommer uit elkaar te halen. dit is namelijk bij de beurt al helemaal gedaan, en het bedrijf had dan gelijk ervoor kunnen zorgen dat de brommer niet meer lekt.