Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ea
Eagel1973 - 27-07-2016 01:02:27
Geldzaken & Recht

Wanneer komt nu mijn zaak voor de rechter

in 2015 reed ik op mijn scooter, ja ik was toen 42 jaar, rond 2 uur in gouda. ik was op zoek naar een shoarmazaak die open was. ik was net klaar met werken en wide eigenlijk nog wat eten. ik zag een witte bestelauto rijden en dacht dat deze wel eens van een shoarmazaak zou kunnen zijn. ik bedacht me even om het hem te vragen, de bestuurder dus, maar ik besloot door te rijden.

ik was net verhuis naar gouda en wilde zelf mijn weg vinden. ik heb uiteindelijk 2 zaken gevonden, tegenover elkaar, maar beide dicht. ik heb toen mijn telefoon gepakt en google maps bekeken. ik zag dat er in een ander straat ook een zaak zat, dus ik besloot daar heen te gaan.

al rijdend zag ik die witte bestelauto weer staan. ik kon niet zien wat de bestuurder aan het doen was, maar ik zag dat hij in zijn auto stapte. vervolgens zag ik dat hij optrok en zijn stuur draaide. ik zag dat de auto in mijn richting bewoog en dat ik moest remmen om een aanrijding te voorkomen. ik had een camera op mijn helm en die heeft dit alles op de film gezet.

ik zag vervolgens dat de bestuurder uitstapte en op mij afliep. om een lang verhaal kort te houden, hij rukt met geweld de camera van mijn helm, ik bel de politie (112) en terwijl hij wegrijd heb ik die al aan de lijn. 4 minuten later is hij aangehouden.
mijn camera heeft al die tijd aangestaan. politie en justitie hebben de beschikking over de beelden en ik zelf ook gelukkig.

de zaak zou afgelopen jaar voorkomen. op de dag zelf ben ik gebeld dat het niet door kon gaan omdat er een rapport niet aanwezig zou zijn. we zijn nu bijna een jaar verder en ik hoor niets. als ik de rechtbank bel krijg ik te horen dat het druk is. ik heb, na het telefoontje, geen officiele brief ontvangen van het om of iemand die me kan vertellen hoe en wat.

het lijkt me zo'n makkelijke zaak, alles staat op beeld, auto stopt, man stapt uit, spreekt me aan, neemt camera weg, rijd weg, stopt nog een keer, kijkt recht in de camera, wordt staande gehouden door de politie, die vind de camera en houd de man aan. man wordt verhoord, ik heb aangifte gedaan. hovj heeft de beelden gezien en het was een terechte aanhouding.
ik snap dit als gewone burger niet, echt niet, waarom moet dit zo lang duren?