Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

M.
M.Dikkel - 24-01-2017 16:04:59
Geldzaken & Recht

Dwangsom voor verkoop imitatie Calvin Klein

Hallo,  

een tijdje terug heb ik samen met een vriend 2 calvin klein onderbroeken gekocht op een rommelmarkt voor beide 12 euro stuk.
de onderbroeken bleken echter niet de juiste maat. naderhand zijn we erachter gekomen dat deze onderbroeken namaak waren en we dus eigenlijk waren opgelicht...
wij zijn beide geen voorstander van namaak producten en wilden dan ook graag zo snel mogelijk van deze onderbroeken af. daarom besloten wij een advertentie op marktplaats aan te maken met als titel 'gloednieuwe 1:1 calvin klein boxer zwart'.
nadat we 1 van de boxers zonder winst verkocht hadden, kegen wij een brief van lxa the law firm en daarin worden wij beschuldigd van het doorverkopen van imitatie producten.
ons wordt een dwangsom van 2500 euro opgelegd (dit bestaat uit geleden schade en gemaakte kosten) en we moeten ook de gemaakt winst naar ze overmaken (wat we niet hebben).
dit bedrag moet overgemaakt worden voor 7 februari 2017 anders claimen ze een rechtszaak te kunnen aanspannen.
ook moet ik een onthoudings en afstandsverklaring  tekenen wat volgensmij inhoud dat ik handel in illegale spullen.  
dit was nooit de bedoeling van dit alles, wij probeerden op deze manier alleen de onderbroeken die we hadden eerlijk te verkopen door erbij te zetten dat het 1:1 was. wij weten namelijk dat het illegaal is om een immitatie te verkopen als je het anbiedt als echt.
daarom dachten wij dat het geen probleem was als je het anbood als immitatie.  

wij vinden 2500 euro boete heel veel geld en vragen ons daarom ook af waarom deze boete zo hoog is en of de dwangsom die ons gegeven is wel correct is.