Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 03-03-2017 21:19:52
Computers & Telefonie

WhatsApp standaard opslaglocatie Android

Gisteren vroeg iemand mij te kijken naar zijn smartphone (huawei y5-ii) omdat zijn interne telefoongeheugen volliep.
ik zag toen dat er honderden whatsapp images en videos in het interne geheugen waren en werden opgeslagen. terwijl er ook een sd-kaart aanwezig was. maar daar maakte whatsapp geen gebruik van. uiteraard heb ik die toen handmatig verplaatst en gewist maar het is een kwestie van tijd of het geheugen loopt weer vol.
 
ik zag nergens een instelling in whatsapp om de standaard opslaglocatie in te stellen. via google gezocht en ik lees overal dat dat ook niet mogelijk is, dat whatsapp afbeeldingen en videos altijd in het interne geheugen worden opgeslagen.
 
toen keek ik op mijn eigen smartphones (huawei y300 en y5) en zag dat bij beiden wel automatisch whatsapp images en videos op de sd-kaart werden opgeslagen. het kan dus blijkbaar wel.
 
de map is whatsapp->media->whatsapp images resp. whatsapp video. met bestanden/bestandsbeheer op de smartphone kun je dat zien.
 
hoe dit verschil te verklaren? ik kan mij voorstellen dat als de sd-kaart later wordt geïnstalleerd dan whatsapp het interne geheugen wordt gebruikt, maar als de sd-kaart reeds aanwezig is vóór whatsapp, de sd-kaart wordt gebruikt. maar of dat een regel is weet ik niet. u wel?
 
hoe zit het bij uw smartphone met sd-kaart? waar worden uw afbeeldingen en videos van whatsapp opgeslagen?