Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ed
edddsel - 20-09-2017 20:26:45
Auto & Vervoer

Moet ik betalen voor prijsopgave voor onderhoudsbeurt fiets

Ik wilde mijn gazelle van 1,5 jaar oud een beurt laten geven. ik had een fietsenmaker uitgekozen die lekker dichtbij zat en goed bekend stond. ik kwam de zaak binnen met de vraag wat kost zoiets. nou allereerst kreeg ik een preek dat ik de fiets bij fietsenwinkel.nl had gekocht en niet bij een dealer. waarop ik dacht jij verkoopt toch ook gazelle. nou hij wist me direct te vertellen dat de tandwielen waren versleten en die wel 100 euro kostte. hij liet het me zien en het klopte ook wel. als ik de fiets bij hem had gekocht was dat niet gebeurd. (had iets met gebruik van kettingspray te maken, wat ik overigens keurig gebruikte). ik gaf wel aan als de kosten te hoog zouden oplopen ik voor een nieuwe fiets zou gaan.

ik moest de fiets achterlaten, hij wilde er nog even naar kijken, wat ik wel beetje vreemd vond, maar kreeg keurig een leenfiets.

nou ik werd gebeld, 368 euro. waarop ik antwoordde; ik haal de fiets wel weer op. ok dan moest ik wel 25 euro "onderzoekskosten" betalen. ik dacht onderzoekskosten, je repareert toch wel vaker fietsen, dan weet je toch wel wat het ongeveer kost. (heeft die een röntgenfoto gemaakt of zo).
bij de zaak heb ik aangegeven dat ik het er niet mee eens was en het erg vreemd vind om mij 25 euro te laten betalen voor een prijsopgave. daar werd mij tevens nogmaals bevestigd voor 368 euro is die weer tiptop.

kan zo'n fietsenzaak je zomaar 25 euro berekenen voor een prijsopgaaf?  ik had de fiets ook niet achter moeten laten.