Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gh
ghost010 - 11-10-2017 17:57:19
Geldzaken & Recht

Gemeentelijke heffingen op verkeerde naam?

Ik heb 2 weken terug een aanslag gekregen van gemeente franekeradeel.
voor riool en afval, op mijn naam.
maar ik ben niet de huurder van de woning waar ik op geregistreerd sta.ik sta ook niet als mede huurder/2de eigenaar.
de woning staat op naam van mijn vriendin.het inschrijf formulier voor de gemeente hebben we ook zo in gevuld.
het lijkt mij dan ook vreemd dat ik dan de gene ben die moet betalen.

uiteraard heb ik contact gehad met de gemeente, per e-mail omdat ik dank zij mijn werk geen tijd heb om langs te gaan of te bellen, helaas zit er maar 1 [edit, grof taalgebruik] achter de mail, en die beweert dat ik moet betalen omdat ik geregistreerd sta op het adres. een logica van niks lijkt mij. dit loopt dus zo al 2 weken.

als mijn vriendin om wat voor reden dan ook besluit niet te betalen, ben ik natuurlijk de lul, komt het op mijn naam negatief te staan terwijl ik de woning niet huur. lijkt mij voor geen kant te kloppen? of is dit nou weer zo'n [edit, grof taalgebruik] streek van de wet waarbij gemeente hun vrije gang kunnen gaan?

heb ik het nou mis? of klopt het dat het niet op mijn naam hoort te staan? als dat zo is, waar zou ik de gemeente dan op kunnen aanwijzen?