Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

In
Index - 18-10-2017 20:19:16
Computers & Telefonie

ZusjeTapas spam via SMS?

goedenavond,


 


eerder vandaag kreeg ik een sms-bericht met de volgende tekst:

'bedankt voor jouw reserving voor [x] pers. bij brasserie 't zusje zaltbommel op [xx-xx-xx] om [xx:xx]. zijn er wijzigingen? bel ons op 0900-98753' 

op de plaatsen in het verhaal waar een [x] staat hoort een getal. de reden van het achterwege laten van deze getallen is de privacyschending van degene voor wie de sms mogelijk bedoeld was en daarnaast voor in het geval er op berichten als deze word gechecked door mogelijke 'kwaadwillenden'.

mijn eerste reactie op dit bericht was: 'huh', omdat er een 0900 nummer word genoemd en ik dit nog nooit heb meegemaakt voor een tapas-restaurant (gevonden via de populaire zoekmachine). uiteraard even gezocht op het internet. ik zag een bericht over iemand die een reservering wou doen, maar dat het nummer niet in gebruik was/onbereikbaar. daarentegen zie ik wel recenties op diverse websites staat, echter vraag ik mij bij de meeste recentie-websites sowieso af hoe 'echt' ze zijn. mijn excuses voor het dagelijkse portie paranoia ;)


 


is dit sms-bericht plausibel denken jullie? de reden dat ik zelf niet zal bellen is, omdat ik het risico niet wil nemen. het interesseert mij echter wel om te weten of het vaker voorkomt dat dergelijkse smsjes word verstuurd/ontvangen en of dit speficieke geval ook bij iemand bekend is.


 


voor degene die nieuwsgierig is en wel belt; ik lees graag hoe het verliep.


 


vriendelijke groet,

index