Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

su
superbenn - 07-12-2017 16:27:20
Computers & Telefonie

MacBook Pro mid 2017 probleem

Ik heb een macbook pro aangeschaft om deze te gebruiken als mijn "daily driver". (dit is ook meteen mijn aller eerste laptop van apple)
nu ben ik er alleen achter gekomen dat de videokaart die in deze laptop zit (de radeon pro 560 graphics, of een mobiele amd rx560 budget kaart van 120 euro) niet samenwerkt met software.

het probleem wat ik ondervind is dat zodra ik de laptop vanuit slaapstand gebruik, wat ik eigenlijk altijd doe, niet over wilt schakelen naar de vidoekaart bij grafisch intensieve taken. dus hij blijft op de on-board intel hd graphics hangen wat enorm storend is. (het gebeurd soms bij het aanzetten van de laptop, niet vanuit slaapstand maar gewoon vanaf dat de laptop echt uit staat) ook krijg ik vaak rare rood/zwarte strepen en allerlij scherm fouten te zien als ik de laptop gewoon gebruik.

nu heb ik de laptop eind juni binnen gekregen van apple, alleen omdat het toen zomer vakantie was, heb ik de laptop bijna niet gebruikt. pas toen mijn school weer begon ben ik hem gaan gebruiken en viel mij dit probleem vrij snel op.

ze hebben bij apple zelf nu het moederbord vervangen, maar dit verhielp het probleem niet. alles zit tenwoordig op het moederbord gesoldeerd, dus als er wat stuk gaat moet alles vervangen worden. ik was verbaast dat dit het probleem niet verhielp aangezien alle componenten die aanwezig zijn in de laptop nieuw zijn. hierna de laptop meteen weer terug gebracht voor een 2de reparatie en ze vonden de fout, maar wisten er geen oplossing voor en zeiden dat ik eventueel mijn geld terug kan vragen bij apple. (reparatie is uitgevoerd bij apple store haarlem en de laptop is gekocht bij de webshop van apple)

maar ik heb deze laptop voor meer dan 3000 euro gekocht, wat eigenlijk belachelijk veel geld is voor een laptop en hij werkt nu ook niet naar behoren.

apple is aan het onderzoeken wat het is, maar dit onderzoek duurt inmiddels al bijna 2 maanden en begin het een beetje zat te worden, ik wil deze laptop gewoon terugbrengen omdat hij niet goed functioneerd. ik werk zelf ook in de it en heb ondertussen al vanalles uitgezocht en getest en gedaan maar het blijkt nu dat de software die apple gebruikt (macos) niet goed samenwerkt met de hardware van de laptop.

ook heb ik ondertussen op internet gelezen dat ik niet de enige ben, en dat je deze laptop dus eigenlijk als een soort beta product kunt zien. de 15 inch macbook pro van 2016 en 2017 is gewoon niet compatibel met de software macos sierra en high sierra die apple gebruikt.

elke keer als ik bel naar apple care, wordt ik doorverbonden en krijg ik weer te horen dat er nog geen oplossing is. er zit gewoon geen vooruitgang in en ervaar de service van apple dus ook als slecht.

hoe kan ik er nu voor zorgen dat apple eindelijk iets gaat doen met dit probleem, of gewoon de laptop terug neemt en dat ik mijn aankoop bedrag terugkrijg, aangezien je voor dit geld toch wel een goed werkend product mag verwachten.

iemand die tips heeft want ik ben het een beetje zat om elke keer maar weer te horen te krijgen dat er nog geen beslissing genomen is bij apple.

ondertussen ligt de macbook deze hele periode al niets te doen, want ik vind het een instabiel apperaat en heb er geen vertrouwen meer in. (slaat ook dingen gewoon helemaal niet op terwijl ik deze wel echt opgeslagen heb)

ook staat mij iets bij van als het product niet goed functioneerd in de eerste 6 maanden dat het dan sowieso een niet deugdelijk product is en dat ze dan voor reparatie moeten zorgen (wat gedaan is en niet geholpen heeft) of een andere oplossing moet verzinnen.