Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robro24 - 16-04-2018 11:10:01
Geldzaken & Recht

Business Collect incasso van Happy Numbers (loterij)

Ik ben vandaag 16/04 gebeld door business collect omdat er nog een bedrag van 595 euro open zou staan.
gevraagd waar dit van was en toen gaven zijn aan dat ik een abonnement bij happy numbers had lopen. (klopte ook maar gelijk binnen 1 dag opgezegd omdat happy numbers oplichters zijn en ik dit nog niet wist toen ik door happy numbers werd benaderd). happy numbers gaf geen gehoor op mijn uitschrijving maar na 5 dagen heb ik van hen een e-mail gekregen van uitschrijving (gelukkig bewijs).
business collect liet mij een bandje horen waarop ik te horen was, heel kort omdat ik het me weer herinnerde. ook aangegeven dat ik nooit meer informatie van hen heb ontvangen en ook geen loten heb ontvangen of iets anders per mail of post.
business collect gaf aan dat mijn bank, happy numbers blokkeerde waardoor er niet kon worden afgeschreven, dit klopt niet want ik heb happy numbers nooit geblokkeerd omdat ik geen rekeningno. van hen had. ook gaf de incassant aan dat hij mij vandaag nog een aanbieding kon doen als ik het vandaag betaalde, namelijk 505 euro ipv 595 euro en dat het dossier kon worden afgehandeld en mijn abonnement gestopt zou worden bij happy numbers (en ook dat ik dit zelf elke maand kon doen, nogmaals aangegeven dat ik dat allang had gedaan).
er is nooit door happy numbers iets van mijn rekeningsno. afgeschreven en ik heb een bewijs van afmelding van hen ontvangen.
als ik vandaag niet betaal werd het bedrag verhoogd en zou het naar de rechter worden gestuurd. hij dreigde ook dat er beslag op mijn inboedel zou worden gedaan en dat mijn inkomsten zouden worden geblokkeerd en als ik het goed begreep naar hen toe zou gaan om de rekening van 595 alsnog te betalen.
ik vind het maar een raar verhaal en daarnaast gaf hij aan dat er in augustus ook ook een rekening is verstuurd (nooit gekregen niet via de post en ook niet per mail). in 2016 heb ik van happy numbers het aanbod gekregen en dus aangegaan maar met 1 dag opgezegd! vreemd dat business collect ander half jaar later pas belt dat er nog een bedrag open staat.
ik ben niet van plan het bedrag te gaan betalen aangezien er in de mail ook niet in staat waarvoor het is en ik heb daarnaast bewijs dat er nooit iets is afschreven en dat ik mij heb afgemeld van happy numbers.
wat raden jullie aan om te doen?