Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
nej - 16-04-2018 21:30:47
Geldzaken & Recht

Waar is de alimentatie belast als ik hem in het buitenland ontvang?

waar is alimentatie belast als ik hem van holland ontvang toen ik buitenland woont?


we gaan scheiden met mijn man en ga ik  naar turkije verhuizen. ik  ga uitschrijven bij de gemeente (brp). mijn man blijft wonen/werken in nederland.  


in nederland als u partneralimentatie of afkoopsommen van partneralimentatie ontvangt, dan moet u dit in uw aangifte inkomstenbelasting opgeven als inkomen en moet u  inkomstenbelasting betalen.


 


ik heb gelezen dat als u hele jaar buiten nederland woont en inkomsten heeft in nederland dan moet u voor de belastingdienst en c-biljet invullen.  valt alimentatie onder deze inkomensgroep?


als ik in 2019 partner alimentatie (eenmalig een geldsom) ontvang van mijn ex-man  toen ik buitenland woon,  ben ik dan belastingplichtig in nederland?  moet ik een belastingaangifte indienen voor 2019 bij de belastingdienst omdat ik alimentatie krijg van nederland?


graag hoor ik van jullie.


bedankt.


nejla