Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Veilig@123
Veilig@123 - 24-04-2018 15:05:04
Geldzaken & Recht

Rijbewijs opsturen

Mijn man heeft afgelopen zomer een snelheidsovertreding begaan in duitsland. hiervoor heeft hij per post een boete gekregen en een rijontzegging van 1 maand. echter moet voor het ingaan van deze rijontzegging het originele rijbewijs opgestuurd worden naar het district waar de overtreding is begaan. 
we hebben gebeld met de vraag of het ook anders opgelost kon worden. ze vertelde toen dat we ook naar een kantoor net over de grens mochten gaan en dat we daar die "sticker" met rijontzegging op het rijbewijs geplakt zouden krijgen. zogezegd zogedaan, helaas, net over de grens wilde ze ons niet helpen. het zou en moest in het district waar de overtreding was begaan. helaas is dit district net voor de oostenrijkste grens, best ver rijden dus. dus wij per post contact gezocht, een kopie van het rijbewijs opgestuurd, uitgelegd dat we het rijbewijs niet willen opsturen en vriendelijk verzocht in het nederlands te corresponderen. de reactie was helaas in het duits en een kopie is niet afdoende. inmiddels is het termijn verstreken en zitten we toch te denken het originele rijbewijs te versturen. ik geloof niet dat we nog een keus hebben? we hebben op internet gezocht naar dergelijke situaties en het schijnt inderdaad vaker voor te komen. de vraag is, wat kunnen we het beste doen? en kan hier niet een algemene oplossing voor gevonden worden?

mvg,
jolanda