Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

I.

Leeftijdsverificatie minderjarigen

ten gevolge van de nieuwe avg wet, vragen diverse online diensten om een leeftijdsverificatie van kinderen. ik verwacht ook dat dit er binnenkort nog meer zullen worden. op zich een prima zaak maar hierbij loop ik in sommige gevallen toch tegen een probleem aan. zo heb ik er bijvoorbeeld géén bezwaar tegen dat mijn zoon (15) gebruik maakt van bijvoorbeeld een microsoft-account of whatsapp. sterker nog... dit is noodzakelijk voor een aantal zaken die hij nodig heeft voor school. microsoft biedt minderjarigen de gelegenheid hun (al eerder aangemaakte) account voort te zetten mits zij hiervoor toestemming hebben van een ouder (en die ouder vervolgens aantoonbaar meerderjarig is). bij whatsapp echter, moet mijn zoon zelf aangeven of hij 16 of ouder is - wat dus niet het geval is. zo niet - dan kan hij dus niet verder. hier stuit ik dus op een dilemma. zijn eerste reactie is: gewoon ja invullen. wat mij betreft mag hij whatsapp ook best blijven gebruiken. maar zoals ik het nu begrijp, is dat dus alleen mogelijk als hij "liegt" over zijn leeftijd. met het opgeven van een verkeerde geboortedatum heb ik echter wel een probleem. ik ben bang dat het hem in de toekomst problemen gaat opleveren als hij nu verkeerde gegevens opgeeft en deze vervolgens op allerlei plaatsen worden geregistreerd en vastgelegd.


liever zou ik dus zien dat het - net als bij het microsoft account - mogelijk is om met toestemming van een ouder gewoon het gebruik van whatsapp (e/o andere al eerder geopende online accounts) voort te kunnen zetten zonder dat hiervoor als het ware "valsheid in geschrifte" wordt uitgelokt.
graag hoor ik ervaringen en meningen van andere ouders en evt. tips om onwenselijke juridische consequenties in de toekomst te vermijden.