Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Mathijsrie - 05-06-2018 22:11:54
Geldzaken & Recht

Verhuurder wil nieuwe sloten plaatsen

Beste allen,

ik woon in een studentenhuis en we hebben sinds kort een nieuwe verhuurder gekregen. deze is nu enkele maanden eigenaar van het pand en heeft onglangs besloten nieuwe sloten te gaan plaatsen over het gehele pand. hij heeft gekozen om een type slot te gebruiken waarbij iedere individuele sleutel op de voordeur past, en de persoonlijke sleutel daarnaast alleen op je eigen kamerdeur past (sorry voor de vage uitleg).

nu is het echter zo dat het slot aan de voordeur nog geen 6 maanden geleden vervangen is door de oude huisbaas. voor het vervangen van de sloten vraagt hij ons ieder 60 euro borg te betalen (voor de sleutel). ook krijgen we ieder maar een sleutel, en wordt de tweede sleutel door de huisbaas in bewaring genomen. een extra sleutel mogen we niet aanvragen en namaken is ook geen optie sinds daar een certificaat voor nodig is.

we zijn het er als bewoners niet mee eens dat dit gaat gebeuren aangezien alles naar behoren werkt

kunnen we hier iets tegen doen