Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

we
wendy tellier - 13-06-2018 21:20:52
Auto & Vervoer

Verkeersboete Duitsland

beste kassa,

vorig jaar zomer heb ik met mij man en dochters een prachtige vakantie gemaakt eerst berlijn vervolgens krakau en daarna kroatiƫ.
helaas na de vakantie kregen wij een verkeersboete binnen van niet genoeg afstand houden. wet in duitsland zegt dat we met een snelheid van 122 km per uur een afstand moeten houden van 62 meter.(wat ik persoonlijk best wel veel vind ...want op de snelweg is er zo weer iemand die er tussen komt gepropt) en vroegen ons wel af hoe dit gemeten kan worden ....want ja wat als er inderdaad een paar auto tussen komen terwijl wij wel afstand houden.
maar goed als dat zo was , is dat zo en zouden wij dit betalen.
echter een paar dagen later kregen we er nog eentje op de deurmat die was voor te snel rijden op dat zelfde punt ... wel ons kenteken ...andere persoon op de foto en ander voertuig. dus toen gingen bij ons alle alarmbellen echt rinkelen.
wij hebben tot twee maal toe schriftelijk in ons beste duits bezwaar aangetekend maar hierop nooit enige reactie gekregen.
nu afgelopen zaterdag kregen wij een incasso van het cjib door de bus voor de boete in duitsland.
op de achterzijde van de brief stond dat dit onherroepelijk was, dat we geen bezwaar meer konden maken dat we daar al de kans hadden voor gehad.
afgelopen maandag meteen natuurlijk contact opgenomen maar daar konden ze me niet helpen ...mevrouw zei dat het cjib alleen maar verantwoordelijk was voor het incasseren en dat we maar telefonisch contact op moeten nemen met duitsland.
maar goed de betaaldatum staat op 10/7/2018 dus veel tijd is er niet wat we willen ook geen extra kosten er bij
kijk het gaat maar om een bedrag van 141 euro ...maar ik vind het zo onterecht dat er bij hun in het systeem blijkbaar fouten zijn gemaakt en dat wij wel gewoon moeten betalen...dat wij tot twee maal toe bezwaar maken en dat daar niet word op gereageerd, er geen enkel contact mogelijk is en ook het cjib ons in de kou laat staan.

beste kassa wat kunnen wij hier mee?
help help help ...onrecht en macht mach toch geen boventoon voeren.
groetjes en zie graag jullie reactie tegemoet.
met vriendelijke groet
fam. tellier