Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ha
HarryKager - 31-07-2018 14:50:51
Computers & Telefonie

Glasvezel buitengebied

We hebben een huis gekocht in het buitengebied bij putten. vooraf leek het er, op basis van een database, op dat er glasvezel was aangelegd in het buitengebied en het huis een aansluiting zou hebben. bij nader onderzoek van telfort bleek dit niet het geval te zijn. er lag wel glasvezel in de straat, maar de oude bewoners hadden geen aansluiting genomen.

in 2014/2015 is door een collectief onderhandeld over de aanleg van glasvezel in het buitengebied bij putten. toen is ook een collectieve deal gemaakt voor de aanleg met reggefiber/kpn. deelnemers konden toen voor eur 2.000, - meedoen. helaas deden de vorige bewoners niet mee. het alsnog aanleggen van glasvezel van de straat naar ons huis (=7 meter) kan nu alleen met toestemming van het collectief. reggefiber/kpn doet dus niets zonder toestemming van het collectief dat in 2015 glasvezel heeft aangelegd. het collectief vraagt nu eur 3.000, - (nog los van de aansluitkosten) als een vergoeding om alsnog een aansluiting te nemen.

op zich fijn dat het collectief in 2015 glasvezel heeft gerealiseerd, daarmee hebben ze goed werk geleverd. maar ze zijn nu in feite wel een soort monopolist geworden. alternatieven zijn in het buitengebied ook niet echt voorhanden (alleen 4g eventueel). mogen zij eur 3.000, - eisen voor de toestemming om een aansluiting te realiseren?