Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

De
Debnis485 - 10-08-2018 19:14:36
Voeding & Gezondheid

Formaat domino's pizza kleiner dan belooft

Beste,
 
vandaag hebben wij twee italian 30cm pizza's besteld en afgehaald. bij thuis komst oogde de pizza's behoorlijk klein en bij na meten bleek tot onze grote verbazing de pizza's maar 26cm te zijn. dit betekent dus 4cm te klein, dit lijkt misschien een klein verschil maar dat is het niet.
 
als we er wat reken werk op na laten komen we uit op 706,86cm² voor een pizza met een diameter van 30cm. als we vervolgens berekenen wat de oppervlakte is van de gekregen pizza komen we uit op 530,93cm². dit scheelt dus 175,93cm² te weinig pizza. als we dit procentueel bekijken betekent dit dat we 25% per pizza minder hebben gekregen dan waar we voor betaald hebben.
 
aanvullend op bovenstaande zien we op de doos van de pizza staan dat het om een pizza van 12 inch gaat. als we 12 inch om rekenen naar cm komen de uit op 30.48cm. als we hier vervolgens de oppervlakte van berekenen komen we uit op 729,66cm². procentueel betekent dit zelfs dat we per pizza ruim 27% te kort komen. 
 
wij vragen ons af of een voedsel keten mag adverteren met meer eten en dan vervolgens minder geven??