Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Si
Siebe43 - 14-08-2018 11:44:20
Huishouden & Energie

Ernstige lekkage na reparatie dak

In april van dit jaar zagen we dat er na een dakreparatie een vochtplek ontstond op de wand in onze slaapkamer. de bron van de lekkage was onduidelijk, daarom hebben we besloten een lekdetectie bedrijf in te schakelen. deze heeft op 5 juni een lekdetectie uitgevoerd op het dak van onze woning.
hieruit kwam naar voren dat langs de kilgoot de aansluitingen van de dakplannen niet meer goed waren. op basis van het rapport hebben we een dakdekkersbedrijf ingeschakeld. deze heeft op 13 juli het dak gecontroleerd en mede op basis van het lekkagerapport de herstelwerkzaamheden uitgevoerd.
op 28 juli was er na een korte regenbui water naar binnen gekomen in de slaapkamer. dit hadden we nog niet eerder gehad. dit hebben we direct gemeld aan de dakdekker. deze gaf aan dat ze geen idee hadden wat hiervan de oorzaak kon zijn en dat het lekdetectiebedrijf waarschijnlijk iets heeft gemist. verder gaven ze aan dat ze niets meer konden doen en dat we een ander dakdekkersbedrijf moesten zoeken. hierna hebben we contact opgenomen met het lekdetectiebedrijf, deze gaf aan dat de dakdekker de reparatie niet goed heeft uitgevoerd.
na de regen sinds 9 augustus met emmers vol direct naar binnen in de slaapkamer. dit is niet het verwachte resultaat. na zo'n € 3500 te hebben uitgegeven aan de lekdetectie en reparatie hadden we niet verwacht dat we in plaats van een vochtige plek een volledig lekkend dak zouden hebben.

beide bedrijven zitten nu naar elkaar te wijzen en willen geen actie ondernemen. wat is nu voor ons de meeste logische vervolgstap.