Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elrosso - 14-09-2018 20:23:54
Huishouden & Energie

Zonnepanelen in combinatie met energiemeter ISKRA ME 161

ik ga zonnepanelen plaatsen en heb een iskra me161 energiemeter. binnen 2 dagen na aanschaf van de zonnepanelen kreeg ik een bericht van liander dat mijn energiemeter niet geschikt was voor teruglevering. 

maar is dit ook zo? wanneer ik op internet zoek wordt dit type als wel geschikt aangegeven. iemand ervaring met deze meter en teruglevering?

een slimme meter hoeft voor mij niet, ook niet een domme. er zullen vast extra mogelijkheden zijn zoals hoog en laag tarief mogelijkheden en variabele tarieven per uur, inzicht in je verbruik op bepaalde momenten maar daar heb ik nu geen interesse in en gaat liander en mijn energieleverancier niets aan. het enige dat ik wil weten is of mijn meter wel of niet geschikt is om terug te leveren. is liander eerlijk in zijn informatie voorziening of willen ze mij een "slimme" meter aansmeren in hun eigen belang? uit de informatie van liander word ik ook niet wijs. eerst geven ze aan dat t wel kan en verderop in de link hieronder staat dat het niet kan op pagina 2:
https://www.liander.nl/sites/default/files/meters/meters-handleiding-elektriciteit-iskra-wisselstroommeter-me161.pdf" target="_blank">liander iskra me161