Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Salinsky
Salinsky - 05-11-2018 18:40:34
Auto & Vervoer

Mag je hier parkeren?

hallo,

ik heb sinds een maand of 2 last van auto's die hinderlijk langs de stoep parkeren. 


de betreffende straat is te zien in afbeelding 1, de rode cirkels illustreren waar de auto's geparkeerd staan.(over de gehele lengte van de straat)
zoals op de foto ook te zien, zijn er parkeervakken. de mensen die langs de stoep parkeren zijn dikwijls gewoon te lui om 50 meter extra te lopen.


ook om de hoek is er voldoende parkeerplek.

vroeger was dit probleem er nooit, en kon altijd van beide richtingen verkeer goed doorstromen, echter de laatste tijd steekt het de kop op, met irritatie en regelmatig gevaarlijke situaties tot gevolg.


het probleem ligt erin dat de auto's een volledige rijbaan in beslag nemen, waardoor mensen die vanuit de andere straat er in willen, soms de raarste capriolen moeten uithalen om geen geparkeerde auto te raken. (foto: : https://imgur.com/s4lient op deze foto is de betreffende straat links af) 



met de laag staande zon, die vol in je voorruit schijnt, is het probleem des te erger, al helemaal als er dan ook nog een tegenligger komt.
regelmatig zie ik automobilisten die flink in de ankers moeten om een aanrijding te voorkomen, omdat zij door de dode hoek gevormd door het huis, en incidenteel de laag staande zon, geen overzicht hebben op de straat waar zij in willen rijden. het verrast ze, en ondanks dat ik er dagelijks rij, verrast het mij soms ook.


tevens bevindt zich in deze straat een woongroep van radar, waar mensen met een handicap wonen. deze worden regelmatig door een busje opgehaald. het busje parkeert dan op de andere weghelft, omdat de kant aan de stoep al ingenomen is door anderen. dit heeft tot gevolg dat de weg dan volledig geblokkeerd is, wat voor mij en andere bestuurders knap vervelend is wanneer ik naar mijn werk wil.


mijn vraag is: mag er hier geparkeerd worden, en zo ja: wat kan ik doen om daar verandering in te brengen?