Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rd
rdkraker - 10-12-2018 12:58:23
Huishouden & Energie

Wat mag ontstoppen riool / keukenafvoer kosten?

4 jaar geleden is bij ons (in principe) de afvoer van de keuken naar de (grotere) aansluiting bij het toilet vernieuwd. dit omdat de oude leidingen van gietijzer roest gaan vertonen en daaom gaan verstoppen.

nu hadden we de afgelopen maanden last van water wat terug kwam bij afpompen van de vaastwasser, of wanneer we veel water uit de bak lieten lopen. loodgieter laten komen die t leidingwerk vanuit de keuken heeft bekeken. zou toch niet verstopt zijn. als symptoombestrijding werd een extra syfon geplaatst.

dit bleek het probleem te verminderen maar niet te verhelpen. dus uiteindelijk zijn ze teruggekomen en verder onderzoek wees uit dat een laatste stukje gietijzer (waarvan ik dacht dat het vervangen was) verstopt was door vet en roest. dit is uiteindelijk met de hogedrukreiniger verholpen.


 


totale kosten 400 !! euro. vind ik persoonlijk erg veel. hun verdediging is dat het even zoeken was naar het probleem. 


mijn verdediging is dat een ervaren loodgieter die bekend is in de wijk, na het controleren van de leidingen in de keuken, gelijk de hogedrukspuit had kunnen inzetten (vanuit voortuin via de put). ik betaal nu voor zoekwerk, wat denk ik niet nodig was geweest. aangezien de eerste loodgieter zo overtuigd was dat het niet was verstopt, heb ik in eerste instantie op hen expertise vertrouwd.


 


ofwel; moet ik betalen voor (in mijn ogen) inefficient werk? of is dit normaal?