Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-01-2019 16:10:34
Elektronica & TV

WiFi sterkte

Na het consteren van storing/uitval, vooral in de avond, van het wifi sinaal van mijn router heb ik allereerst een kanaal gezocht waar sprake zou zijn van minder verkeer. weinig succes. na het installeren van een wifisignaal analyse app zie ik dat op dit moment de signaalstrekte op ca. 2 1/2 m afstand van de router tussen de 35 en 40 dbm schommelt, ik zie echter ook twee signalen van routers van dezelfde provider, kennelijk bij mij in de buurt maar niet mijn directe buren, waarvan het signaal meer dan 80 dbm is. een van deze routers zend via hetzelfde kanaal dan waarop ik nu mijn router heb ingesteld.
een 10 tal routers van andere providers in mijn omgeving geven allemaal signaal van 65 dbm of hoger. een uitzondering is een ziggo installatie 55 dbm (kabel)
mijn router staat niet in de buurt van een storingsbron.

technisch gezien zou de wifi chip in de router niet de oorzaak kunnen zijn maar ik begin daar wel ernstig aan te twijfelen.
bij controle vanuit de helpdesk is het gecombineerde internetsignaal dat bij mij binnenkomt  van goede strerkte/kwaliteit (via telefoonlijn). 

is mijn twijfel terecht?  (een verkregen advies: een wifi verstreker lijkt mij zinloos gelet op de korte afstand tussen router en pc(ca. 4 m /laptop 2 1/2 m).