Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erme92 - 06-02-2019 19:39:12
Geldzaken & Recht

Oplossing inbraakgevoelige leaseauto (VW UP, 2018)

In januari 2018 heb ik een tweejaarig leasecontract afgesloten voor een vw up. alles verliep goed totdat er in december 2018, twee keer de airbag (zonder schade) binnen 3 weken gesloten is. bij de eerste keer ging ik uit van toeval, en door de leverancier dan wel leasemaatschappij werd er geen waarschuwing afgegeven (terwijl dit zou moeten!). bij het tweede vooral ben ik na enig onderzoek achtergekomen dat de auto zeer eenvoudig, en zelfs binnen een paar minuten, in te breken is. als ik dit zou weten, dan zou ik nooit een leasecontract met deze auto zijn aangegaan.

de vertrouwen in de auto is hierdoor volledig weg, ook vanwege het feit dat bij de tweede keer privé spullen zijn gesloten. drie oplossingen werden aangeboden, het verlagen van de eigen risico, het ontbinden van het leasecontract en het installeren van een alarm. echter, in alle gevallen worden de kosten op mij doorbelast. het probleem (een inbraakgevoelige/onveilige auto) wordt naar mij verschoven, terwijl ik al alle schade (2x eigen risico) heb moeten voldoen. de leverancier houdt zich afzonderlijk en heeft de motto "wij kunnen verder niets meer aan doen, uw bericht wordt doorgestuurd naar leasemaatschappijn vw", ongelofelijk. contact per e-mail en telefoon neemt al vier weken plaats.
een van de bovengenomoende oplossingen, zonder extra (maandelijkse) kosten, zou voor mij volstaan. gezien het gemak, is het kwestie van tijd dat er opnieuw van alles van/uit de auto wordt gestolen (of de auto zelf)... wat zijn verder mijn rechten?  accepteren?