Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amberhout parking - 13-03-2019 05:21:25
Huishouden & Energie

Geluidsoverlast door bromtoon bij wind in spouwmuur (huurwoning)

Geachte lezers,

de studio waar ik nu woon heeft al jaren last van een bromtoon bij wind. wanneer de wind door de spouwmuur gaat trilt een waterkerende folie wat een harde bromtoon geeft. ik heb net het rooster verwijderd en met een goedkoope endoscoop getracht de oorzaak te vinden. helaas lijkt het het erop dat het 'membraam' hoger in de muur zit. 

vaak slaap ik door de herrie heen en soms moet ik oordopjes in om in slaap te vallen. de harde wind van de laatste tijd heeft tot veel oordopjes gebruik geleid en een dubbele oorondsteking. lig ik nu niet alleen wakker van de herrie, maar ook van de pijn. 

in 2016 heeft er iemand van de woningbouw naar gekeken (bij de oplevering) en mij verteld dat de meeste huizen in dit complex hier last van hebben. er is veel wetgeving omtrend geluidsoverlast, maar over een specifiek geval als dit kan ik niets vinden. ik heb inmiddels contact gehad met de verhuurder, maar die gaf zonder al te veel worden aan dat hier niets aan gebeurt... weet iemand waar ik als huurder recht op heb in zo'n geval?

groetjes,

koen.

ps: het is nu 5:17 de derde nacht dat ik amper een oog dicht doe.