Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Da
Dartajan - 29-03-2019 15:42:22
Geldzaken & Recht

AOW gekort tot onder minimum. Mag dat?

hoe kunnen ze je dat aandoen. enige jaren geleden kwam een vriend van mij na de dood van zijn ouders op straat te staan. ik heb hem toen in huis genomen zodat hij toch een dak boven zijn hoofd had. de bedoeling was dat i.p. tijdelijk bij mij zou wonen maar omdat de huizen niet voor het oprapen liggen zit i.p. nog steeds bij mij. ikzelf ben bijna 73 en dus gepensioneerd met een aow uitkering van net de maand door. de svb is degene waarvan ik mijn uitkering betrek. op 28-02-2019 vielen 2 svb ratten bij mij binnen en die wilde weten waarom i.p nog steeds bij mij woonde. ik heb hen verteld dat ik i.p. niet op straat kon zetten omdat i.p. dan zonder werk zou vallen en ook op straat zou moeten wonen. dat kan ik i.p. niet aandoen. nu op 14-03-2019 krijg ik de uitslag van dat gesprek. de svb gaat mij dus korte op het schamele beetje geld wat ik van hun krijg met maar liefst  €344,71 euro per maand en een terugbetaling van €2138,88 euro die ik teveel betaald heb gekregen. als we nu even naar mijn maandelijkse lasten kijken, dan is het niet zo moeilijk om te begrijpen dat niet alleen i.p. op straat ligt, maar ik (73) er naast komt te liggen.


huur                                 597,25


energie                            141,00


vgz                                  120,95 mag ik niet stopzetten anders meteen


brabant water                24,00


gem. belasting               17,28


rioolheffing                    27,00


inboedel verzekering    17,74 word door mij per direct stopgezet


in totaal 945,22.


nu is mijn vraag heel simpel. ik mag wel gaan werken met behoud van uitkering, https://www.svb.nl/int/nl/aow/werken_met_aow/" target="_blank">https://www.svb.nl/int/nl/aow/werken_met_aow/, maar een vriend in nood helpen mag niet. ik heb niks met hem, ik help alleen maar en krijg daar niets voor terug buiten wat geld voor het gebruik van energie en water. ik wil ook niet meer. maar de svb maken het voor mij nu wel heel moeilijk.  . https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/aow_bedragen_tabel.jsp" target="_blank">https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/aow_bedragen_tabel.jsp