Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
JoanDB - 15-04-2019 13:29:57
Geldzaken & Recht

Duo, Studiebeurs, Studiefinanciering, Aanvullende beurs

hallo, ik heb een dilema.


al een tijdje ben ik bezig om 1 van mijn ouders zijn of haar inkomen buiten beschouwing te laten en om dit voor elkaar te krijgen moet er een probleem zijn in de volgende categorieën:

u niet bent herkent door uw ouder.    
contact is verbroken voor uw 12e verjaardag.
ernstig conflikt met ouder.
de verblijfplaats van uw ouder is onbekend.
de vastgestelde alimentatie is ten minste 12 aaneengesloten maanden oninbaar.
het gezag van uw ouder is beëindigd.

het gaat om de laatste 2 problemen. hij of zij heeft nooit gezag over mij gehad, dit betekend dat het gezag nooit beëindigd is waardoor ik niet in aanmerking kom. net zoals alimentatie, hij of zij heeft nooit alimentatie hoeven te betalen omdat hij of zij nihil gesteld is. hierdoor hoeft het niet geint te worden en telt dit ook niet mee.

voor de andere punten kom ik ook niet in aanmerking omdat hij of zij mij herkent heeft .we zien elkaar met kerst en verjaardagen omdat het je familie is en dit hoort ook zo, verder zie ik hem of haar niet. ik heb geen conflikt met hem of haar en ik weet de woonplaats.

ik kom dus niet in aanmerking voor een aanvullende beurs, terweil ik ook geen inkomsten heb van hem of haar. het feit dat hij of zij in de schultsannering zit haalt het inkomen van ouder ook niet naar 0,-

wat kan ik nog doen om meer beurs te krijgen van duo. is het niet oneerlijk dat iemand in zon sytuatie niks krijgt?