Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Xs
Xsuusx - 20-04-2019 14:36:59
Geldzaken & Recht

Ontslag na diefstal

Ik heb een vraag over wat een werkgever mag inhouden na ontslag op staande voet.

helaas is mijn zoon na 7 jaar vast in dienst te zijn bij zijn ex-werkgever wegens het ontvremen van spullen. 
hij heeft een verklaring bij de politie gedaan en toegegeven dat hij inderdaad spullen heeft meegenomen.

de situatie is alleen iets ingewikkelder. hij heeft 2 weken geleden ontslag genomen omdat hij 1 juni bij een nieuwe baas begint. de loonbetaling zou tot dat punt door gaan omdat hij tegen de 300 overuur had staan. 

nu heeft hij vandaav een brief gekregen met de mededeling dat hij op staande voet ontslagen is en alle betalingen gestopt zijn tot de schade opgemaakt is dat er geleden is door de werkgever.

nu vraag ik me wel af of dit wettelijk gezien wel kan. moet de werkgever de overuren en vakantie geld alsnog uitbetalen of mogen ook de overuren ingehouden worden.

misschien belangrijke informatie is dat de overuren als tijd voor tijd gezien wordt maar van langer dan een half jaar geleden zijn. in zijn cao staat geschreven dat deze na een half uitbetaald moeten worden. dit is door hun dus niet gebeurd.

alvast bedankt