Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gv
Gvm - 16-06-2019 11:27:31
Geldzaken & Recht

NLAI- Meer kosten dan ontvangst uit kinderalimentatie

Ik snap dat er van een kale kip niet geplukt kan worden. (een geacteerde kale kip, maarja) maar ik begrijp niet dat er een betalingsregeling is en dat ik daarvan niks uitgekeerd krijg. pas als het dossier gesloten is krijg ik uitgekeerd. dat kan met een regeling van €100,- per maand op een openstaand bedrag van ruim €5000,- dus nog wel even duren. 
 
ik heb eigenlijk een dubbele achterstand hierdoor. het originele bedrag van de achterstallige alimentatie is ongeveer €7000,-   hierbij komen de kosten van de zitting, advocaat en de kosten die ik heb betaald aan het nlai. en niet vergeten de kosten van mn kinderen die ook gewoon door lopen en ik in die tijd dus alleen moest ophoesten. deze zaak loopt al vanaf 2012. 
 
ik kan niet zeggen dat ik beter ben geworden door de ondersteuning van het nlai. verder vind ik het heel vaag en onduidelijk en heb ik geen andere keus dan te wachten tot de zaak is afgesloten. en dan ben ik nog benieuwd hoeveel ik krijg uitgekeerd van de €7000,- kinderalimentatie. 

is er geen andere oplossing behalve het nlai voor ondersteuning bij het terugvorderen van kinderalimentatie. voor mij is het nu te laat maar heb een vriendin en die adviseer ik geen gebruik te maken van deze organisatie. maar wat kan ze dan wel doen?