Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ga
Gabriellemvv - 17-06-2019 10:39:05
Geldzaken & Recht

aanvullende uitkering kankerpatient

Een aantal jaren terug kreeg ik te horen dat ik kanker had, ik was toen 21 jaar en studeerde nog. gelukkig ben ik heel goed geholpen en is mijn situatie inmiddels al bijna 2 jaar stabiel. ik ben in mijn ziekteperiode afgestudeerd en heb, zodra ik weer in staat was mij nuttig bezig te houden, bij het uwv aangeklopt voor hulp bij reïntegratie oid. omdat inmiddels was afgestudeerd en ik nog geen vast contract had gehad (wel verschillende bijbaantjes maar allemaal 0-uren contracten) konden zij niets voor mij betekenen, zo vertelden ze mij. u begrijpt wel dat mijn spaarrekening na een paar jaar ziekenhuis in en uit wel leeg was, ik terug bij mijn ouders ben gaan wonen en mij er bij neergelegd had dat ik gewoon niet in een hokje paste voor het uwv. dankbaar dat mijn ouders weer voor mij wilde zorgen nu dat nodig was. het enige wat ervoor zou zorgen dat ik wel in een hokje zou passen bij het uwv (zo heeft de uwv-meneer zelf gezegd) is door eerst een fulltime baan aan te nemen, dan uit te vallen omdat ik dat helemaal niet kan, en dan aankloppen bij het uwv dat ik een aanvullende uitkering wil..

inmiddels zijn we een aantal jaar verder, ik ben nu 25 jaar, heb zelf werk gevonden en hier een opbouw in gemaakt. echter lukt het mij nog steeds niet om fulltime te werken en mijn behandelend arts geeft aan dat dat waarschijnlijk ook niet meer zal komen. van mijn huidige salaris kan ik zelf niet rondkomen. daar zijn gelukkig (aanvullende) uitkeringen voor bedacht. weer heb ik bij het uwv aangeklopt maar ik krijg weer hetzelfde verhaal: dan moet ik eerst een fulltime baan aannemen, uitvallen en dan opnieuw aankloppen. ik wilde het er bij laten omdat ik dankbaar moet zijn dat ik uberhaupt nog leef en kan werken, maar nu ik in de fase kom een huis te willen kopen met mijn vriend baal ik van mijn kleine salaris dat amper bijdraagt. ik zou wel meer willen werken en verdienen, maar als kankerpatiënt kan ik het gewoon niet. nu zou ik dit toneelstukje van een fulltime baan aannemen best voor het uvw kunnen doen als ik een kantoorbaantje zou hebben. maar ik werk in het onderwijs en ik dat mijn klas en werkgever echt niet aan kan doen. ze gaan met dit tekort immers waarschijnlijk niemand kunnen vinden om mij te vervangen op het moment dat ik dan uitval.

wat nu? zijn er ergens onafhankelijke personen die hierin kunnen adviseren? zijn er nog andere mogelijkheden? of moet ik mij er bij neerleggen? alvast bedankt voor het antwoorden!