Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mij1234 - 09-08-2019 10:07:48
Vrije tijd & Tuin

Scheurtjes betonpaal schutting,garantie?

In maart hebben we een betonpaal schutting laten plaatsen.
nu we net terug zijn van vakantie en in het in nederland flink gestormd heeft,zagen we dat de schutting heel erg bewoog tussen 2 schuttingdelen,dat was eerder nog niet.
na goed gekeken te hebben zitten er 2 scheurtjes in 1 betonnen paal.
we hebben het bedrijf op de hoogte gesteld,maar die zegt dat het niet onder de garantie valt.
dit zijn de voorwaarden:

garantie:


beton: wij geven 10 jaar garantie op al ons beton. beton is een natuurproduct, waarbij het voor kan komen dat er kleine luchtbellen in het product zitten. ook het verkleuren van de beton valt niet onder de garantie. betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. zo gezien dus een volkomen natuurlijk product. bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. de kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeing). dit verschijnsel hoort bij  de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. kalkuitbloeing wordt niet als klacht geaccepteerd. om dit te voorkomen dient de gehele schutting eenmalig geschilderd te worden met een speciale betonverf. de combi betonpalen zijn niet leverbaar als eindpaal en de korte combi betonpalen niet als hoekpaal. standaard worden de betonpalen met diamantkop geleverd.


 


onder de garantie valt:


– grove scheuren of gaten in de materialen


– spontaan kapot knappen van het beton (niet door de druk bij hoogteverschillen)


– betonrot

hij wil de betonpaal wel vervangen,maar dat gaat 155 euro kosten.
volgens mij valt het ook niet onder onze verzekering,want daar geldt een eigen risico van 200 euro.
dus toch maar betalen of is er een andere oplossing?