Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter@home - 13-08-2019 23:07:20
Garantie & Verzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ik kom er niet uit wat ik moet doen met mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. toen ik in 2000 begon als zzp-er heb ik een aov afgesloten. mijn beroep toen ingevuld als: consultant automatisering. en tot de eindleeftijd van 60 jaar (want toen was dat nog de verwachting). 

nu ben ik er wel achter dat dat laatste niet haalbaar is, en wil ik de eindleeftijd aanpassen. ook ben ik enkele jaren geleden gedotterd, en nu doet mijn verzekering moeilijk: de eindleeftijd opschuiven doen ze voor mij alleen maar tot 62 jaar. daarvoor heb ik de eventuele uitkering uit de verzekering al omlaag moeten laten gaan. maar tussen mijn 62e en 67e zou ik nog altijd in een gat vallen.

mijn werkzaamheden zijn ondertussen niet zozeer het consulteren in automatisering, maar ik geef les op locatie. dat zijn andere werkzaamheden. een adviseur heeft me aangeraden om dat aan te laten passen in mijn polis. ja, zegt de verzekering, maar dan wordt het wel weer duurder (want docentschap is een heel risicovol beroep…). ik voel me dus dubbel genaaid. 

wat moet ik doen? alles maar slikken, en meer premie betalen/minder uitkering krijgen tot mijn 62e en daarna in een onverzekerd en niet betaald gat vallen? of mijn heil zoeken in een broodfonds en mijn verlies voor lief nemen? of nog andere suggesties?