Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sh
SharonV - 14-08-2019 22:47:18
Auto & Vervoer

Is de garage fout?

 


2,5 week geleden heb ik bij een bovag garage een volkswagen golf 4 uit 2002 met 173000km voor €1675,- gekocht. 

een week geleden hoorde ik een piepend geluid en ben ik naar een garage in de buurt gereden die mij vertelde dat de remblokjes helemaal op waren en het ijzer op ijzer was en dat de auto onveilig was om mee te rijden.

de garage adviseerde mij om de bovag garage op te bellen en hem dit probleem voor te leggen.

dat advies had ik opgevolgd en direct de bovag garage gebelt waar ik de auto gekocht had.  het ging niet zonder slag of stoot maar ik kon de auto brengen en de eigenaar zou kijken wat hij voor mij kon betekenen. 

de auto kon ik de volgende dag ophalen. bij het ophalen kon ik €75,- afrekenen omdat het volgens de eigenaar onder onderhoud viel en mijn kosten waren.

gisteren reed ik met de auto naar de supermarkt en bij terug komst deed de centrale vergrendeling, alarm, de ramen en het binnen lampje niet meer.
ik ging er vanuit de het een zekering was.

vandaag wilde ik naar de garage rijden om te laten kijken of het een zekering was of wat anders de oorzaak was. onderweg naar de garage ging de auto steeds zachter rijden tot hij zowat stil stond. 

auto langs de kant geparkeerd aan de dijk en de anwb gebelt. die constateerde dat het spruitstuk en een moer afgebroken waren van de egr en dat er al aan gerommeld was door middel van kit.  de anwb heeft de auto bij de dichtstbijzijnde garage gezet.
de garage constateerde hetzelfde en vertelde mij dat dit best een dure reparatie gaat worden. 

meteen heb ik de garage opgebeld en het hun voor gelegd. de eigenaar van de garage gaf aan dat hij niks voor mij kon betekenen en dat ik het zelf maar uit moes zoeken ermee.

komt de garage waarbij ik de auto heb gekocht er zo makkelijk vanaf?
wat zijn mijn rechten hierin?

ik snap heel goed dat het geen nieuwe auto is maar voor bijna €1700,- mag ik er toch wel vanuit gaan dat de auto langer mee mag gaan dan 2,5 week.

ik heb de auto expres bij een garage gekocht met het idee dat ik dan wel een veilige/betrouwbare auto koop.
helaas lijkt het steeds meer op een flinke miskoop.