Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Hennes1972 - 22-08-2019 12:00:02
Geldzaken & Recht

Uitkeren restant uitvaart na verwerping erfenis

Een jaar geleden is mijn moeder overleden. zij had een uitvaartverzekering bij dela. ondanks dat we(mijn zus en ik) een complete, mooie en waardige uitvaart hebben geregeld is er nog een gedeelte van het te besteden bedrag overgebleven.
dela wil dit restant bedrag naar ons overmaken. moeder had schulden en stond onder bewind, waardoor wij de erfenis hebben verworpen. kunnen wij aanspraak maken op het restant bedrag van de uitvaart? of handelen wij dan alsnog als erfgenamen?

volgens dela valt de uitkering buiten de nalatenschap omdat dit geen vermogen van mijn moeder was toen ze nog in leven was. dela is op de hoogte dat wij de erfenis verworpen hebben en ze zeggen dat er geen probleem is.
maar ik lees op internet veel tegenstrijdigheden hierover. mijn zus en ik staan niet specifiek met naam genoemd in de uitvaartpolis als begunstigde. dela hanteert  een standaardbegunstiging, waarbij niet uitgekeerd wordt aan overleden mensen. en in dat geval zijn de kinderen de begunstigden.