Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gelu1d - 27-08-2019 21:46:51
Huishouden & Energie

Verwarming leiding krakende geluid (+opname)

Ik heb op dit moment 4 maanden last van een krakende verwarming leiding in de slaapkamer. ik woon op de vierde verdieping (op een na hoogste verdieping), onder het ketelhuis van de flat (huur).

dit geluid komt onregelmatig voor, maar vaak in de avond en nacht. het komt voor terwijl de verwarming zelf uit staat. als het echter aan staat, is het geluid een stuk minder. ik heb een fragment van het geluid opgenomen: https://vocaroo.com/i/s05vxmmrm4wo
omdat het geluid onregelmatig voorkomt, is het helaas nog nooit voorgekomen terwijl de monteurs en  opzichters kwamen. ik heb het fragment aan hun laten horen. de monteurs dachten aan lucht, en hebben mijn verwarming ontlucht en de pomp boven gecontroleerd. zij zouden de verwarming van de bovenburen gaan ontluchten, echter, de bovenburen menen dit zelf gedaan te hebben en dit is vervolgens nooit meer door een monteur gedaan. 

omdat het probleem er nog steeds is, besloot de opzichter een maand geleden de kraan beneden (of boven?) het appartement dicht te draaien zodat er geen lucht doorheen stroomt. het probleem kwam helaas toen nog dezelfde dag terug. dit zou dan betekenen dat het geen lucht kan zijn. 
inmiddels een maand verder zonder oplossing. de woningcorporatie zou mij terugbellen, maar dit is nog niet gebeurd (heb ze vorige week gebeld, ze hadden gezegd mij deze week nog te gaan bellen..)

mijn geduld is inmiddels op. ik kan geen gebruik maken van de slaapkamer en kom als een zombie op de werkvloer aan. zelf denk ik dat er iets automatisch (wellicht op temperatuur/tijdstip) in het ketelhuis gebeurt wat de overlast veroorzaakt via de leidingen. maar ik zou geen flauw idee hebben wat het is. de buren zeggen dit geluid zelf niet te horen (zij maken echter geen gebruik van die slaapkamer). 

alle hulp/advies is (heel erg!) welkom.
dank u.