Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannyFennema - 28-08-2019 15:33:52
Huishouden & Energie

Overgang van Qurrent naar Greenchoice kost mij ongeveer € 100,=.

Volgens qurrent is de overgang van qurrent naar greenchoice 1 op 1 en kost je dat verder niets. alles blijft zoals het is. volgens mij is dat niet zo. ik heb namelijk zonnepanelen en qurrent stuurt een eindnota na de overgang.

dit is mijn situatie:
ik heb een 3-jarige abonnement bij qurrent sinds april 2018. de jaarnota volgt dan ook in april. in een jaar wek ik ongeveer 2900 tot 3100 kw uur op. mijn verbruik is in dat jaar ongeveer 3200. ergo ik moet 200 kw uur bij betalen ik betaal dan 20 cent per kw uur. als qurrent niet over was gegaan naar greenchoice dan was dat tot april 2021 zo gegaan. in april 2020 een jaarnota en in april 2021 de eindnota.
 
nu moet ik per 01-09-2019 over naar greenchoice. ik heb op dit moment ongeveer 900 meer aan kw uur opgewekt dan ik verbruikt heb. normaliter verbruik ik de uren in de maanden november, december, januari en februari (salderen in de wintermaanden) en in april betaal ik dan de uren die ik meer heb verbruikt dan ik heb opgwekt. deze uren zijn voor mij dan dus 20 cent per kw uur waard.
 
nu wordt alles in september afgerekend en kan ik de extra opgewekte uren niet gebruiken voor de wintermaand. ze worden afgerekend tegen 10 cent per uur. een verschil dus van 20 cent.
 
ik heb dus bij qurrent aangeven dat de overgang voor mij niet 1 op 1 is, maar mij geld kost. als qurrent niet overgegaan was naar greenchoice ik door het salderen voor de 20 cent per kw uur krijg en nu 10. de overgang naar greenchoice kost mij dus ongeveer € 100,=. zonder de overgang naar greenchoice was er namelijk niet afgerekend.

qurrent is het daar niet mee eens. die zeggen er wordt toch afgerekend dus er gaan geen kw uren verloren. maar dat zeg ik ook niet.  de kw uren gaan niet verloren, ik krijg gewoon 10 cent minder dan als het contract gewoon was uitgediend.
 
ik ben daar niet zo blij mee. zijn er meer mensen die hier tegenaan lopen bij qurrent??