Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
sniekie67 - 17-09-2019 15:05:06
Geldzaken & Recht

Is het terecht dat ik geen geld terugkrijg van rijschool?

Mijn dochter heeft 15 maanden rijles gehad bij een vrij grote rijschoolhouder uit de buurt. ze had inmiddels haar derde instructeur die mij aangaf dat het nog wel een tijdje zou gaan duren voordat ze op examen zou kunnen. hij stelde voor om het eens te proberen met een automaat. omdat ik ze het voordeel van de twijfel wilde geven heb ik ingestemd. na 3 weken was er nog steeds geen rijles gepland met de automaat. toen deze instructeur ook nog bleek te gaan vertrekken en mijn dochter een vierde instructeur zou krijgen hebben we besloten om te kappen en over te stappen naar een andere rijschool. ik heb de rijschool een mail gestuurd waarin ik mijn ongenoegen heb geuit en kreeg daar al snel een reactie op in de trant van 'jammer dat u niet eerder aan de bel hebt getrokken'.

hoe dan ook, wij zijn overgestapt en ik heb hem daarop gevraagd om het geld terug te storten voor de tussentijdse toets en het praktijkexamen. mijn dochter had nl. een pakket gekocht maar nooit een tussentijdse toets of praktijkexamen gehad. mijns inziens heeft hij hiervoor ook geen kosten hoeven maken en is het dus volledig terecht dat ik dit geld terugvraag. echter, sinds die tijd reageert hij helemaal niet meer. dit speelde in maart 2019. ik mail elke maand maar krijg geen enkele reactie. als ik bel krijg ik een medewerkster aan de lijn die zegt de boodschap door te geven, maar ook dat helpt niet. inmiddels zijn we een half jaar verder en wacht ik nog steeds op mijn geld.

kan iemand mij zeggen of ik überhaupt recht heb op dit geld? zo ja, zijn er dan ook tips over hoe ik het terug kan krijgen? rechtsbijstand neemt het niet in behandeling.