Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ch
Charlot1328 - 08-10-2019 08:25:47
Geldzaken & Recht

Hotelkosten declareren bij VvE bij defecte lift, mag dat?

Zaterdagavond j.l. is in ons appartementengebouw de lift defect geraakt. zondagochtend is de firma kone hiervan op de hoogte gesteld en is komen kijken. 
kone heeft de lift niet kunnen repareren en heeft maandafochtend een offerte gestuurd voor het vervangen van het defecte onderdeel (frequentieregelaar).
het bestuur heeft hier direct akkoord op gegeven inclusief een spoedkoerier met als doel om de lift zo snel mogelijk in bedrijf te krijgen. helaas moeten de onderdelen uit duitsland komen en lukte dat maandag niet meer. dit betekende dat er nogal wat mensen geen kant op konden, vanwege lichamelijk niet in staat zijn om trappen te lopen. nu heeft de dochter van een van de bewoners aangegeven dat zij hotelkosten zal declareren bij de beheerder, omdat haar moeder niet terug naar huis kon na een dagje uit en een ziekenhuisbezoek gisteren. kunnen we als vve de firma kone hiervoor aansprakelijk stellen?