Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
barrybarrus - 08-10-2019 13:39:38
Huishouden & Energie

één kachelaansluiting in 4 kamerwoning

Goedendag allen die de tijd nemen om deze vraag te lezen. wij huren een 4 kamerwoning, jaren dertig woning en deze woning heeft maar één mogelijkheid om een kachel aan te sluiten. in de rest van de kamers (2 slaapkamers waarvan één kinderkamer en de eetkamer) hebben geen mogelijkheid om een gaskachel aan te sluiten. ik ben aardig bekend met de rechten en pichten als huurder zijnde, maar ik kan nergens uitsluitsel vinden over het aantal aansluitingen. het gebreken handboek van de huurcommissie, spreekt van het volgende [ een verwarmingsinstallatie die onvoldoende warmteafgifte in een of meer verwarmde vertrekken van de woonruimte levert zodat adequate verwarming voor het gebruik waartoe dat vertrek of die vertrekken bestemd is of zijn, niet mogelijk is;

uitgangspunt is de feitelijk gehuurde situatie of de bij ingang van de verhuring bedoelde bestemming van de diverse ruimten. in elk geval behoort de temperatuur te worden gehaald die is berekend ten tijde van de aanleg van de installatie. ]


hierna volgt een uitleg over de 1960 norm en worden temperaturen genoemd diw bij lange na niet gehaald worden. als het buiten 0c is is het in de slaapkamers 5c.
nou ben ik mij ervan bewust dat je een elektrisch kacheltje kan aanschaffen, maar dit is verre van voldoende en ik ben ook niet zeker of dat als een norm mag gelden (ondanks dat we langzaamaan toch naar elektriciteit moeten overstappen).
ook heb ik gehoord van een andere huurer dat je in elke kamer een mogelijkheid moet hebben om een warmte aansluiting te maken, maar ik kan hier niet direct wat over vinden.

ben benieuwd naar ervarignen van andere mensen die hier mee te maken hebben gehad.

bij voorbaat dank