Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Me
Mereie - 25-02-2020 18:38:31
Huishouden & Energie

Redelijke prijs ontruiming en schoonmaak woning?

Onlangs is mijn broer overleden. de verhuurder eist nu dat wij de woning in goede staat achterlaten. als we in gebreke blijven, brengen zij de kosten in rekening. dat zou € 9158,- worden. je kunt het ook zelf doen of laten doen. ik heb nu een offerte van een bedrijf dat beweert schappelijk geprijsd te zijn. ze zullen hetzelfde werk doen voor € 5687,-  
een andere erfgenaam heeft echter het idee dat dat nog veel te duur is. 
het gaat om een driekamerflat van 60 vierkante meter en een berging van zo'n 3,5 vierkante meter.
- de woning is niet overvol, de meeste dingen kunnen meteen naar de stort - wel ligt er een vieze matras waar iemand op overleden is (toeslag prijs) 
- er moeten gordijnrails, lampen, etc. gedemonteerd en gaatjes gedicht (niet veel). mos op het balkon moet verwijderd. 
- badkamer, toilet en keuken zijn behoorlijk vies (niet vet) - deze moeten schoongemaakt (niet blinkend, gaan er waarschijnlijk uit) 
- losliggende zeilvloer moet eruit - kozijnen, binnendeuren, houtwerk moet schoongemaakt (nicotine) 
- behang moet van alle muren. gang, keuken en woonkamer moet nicotine verwijderd en gesausd. mechanische ventilatie moet schoongemaakt. 

is € 5687,- (incl. btw) een redelijke prijs? het is een klus van meer dan één dag.