Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mu
MultiCpeaker - 21-03-2020 18:32:27
Geldzaken & Recht

Afloop huurwoningcontract bepaalde tijd 1 april 2020 hoe met Corona ivm thuisblijven? Verhuurder wil niet verlengen voor bepaalde tijd.

Mijn huurcontract voor bepaalde tijd loopt per 1 april 2020 af. het contract is door de makerlaar / verhuurder op tijd opgezegd.
nu wensen de makelaar en de verhuurder (projectontwikkelaar die de woning wilt gaan verbouwen met de tijd en heeft nog niet alle vergunningen om te verbouwen) de huur niet te verlengen voor nog een keer een bepaalde tijd. de reden is dat de verhuurder bang is dat ik de woning niet zal verlaten als hij wenst te gaan verbouwen omdat ik dan volgens de wet huurdersbescherming geniet. vandaar dat men het niet wilt verlengen voor nog eens een bepaalde tijd. de woning zal weer opnieuw voor de huur worden aangeboden wat ook sinds 2 weken is gebeurd. er is nog geen huurder. 
nu met de corona gebeuren is het lastig om bezichtingen te doen of om makkelijk afspraken te maken. het is onzeker omdat van de een op de andere dag zaken zomaar kunnen veranderen; dus zoek ik wat gerustheid. verder ben ik zelf ook voorzichtig om woningen te bezichtigen en ben ik licht verkouden (niezen) op dit moment en zit thuis.  ik heb makelaar en verhuurder verzocht om enige billijkheid gezien de huidige onwerkelijke werkelijkheid. helaas wensen zijn niet af te wijken van hun besluit. ik had zelfs voorgesteld dat ik 4 maanden huur vooruit wens te betalen.

heeft iemand van u advies dan wel wat mijn mogelijkheden zijn om alsnog tijdelijk door te huren gezien de corona situatie vandaag?

bedankt alvast voor uw antwoord / tips.