Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sa
Salome9 - 01-05-2020 11:20:48
Geldzaken & Recht

Herroepingsrecht

Goedemorgen,

wij hebben vandaag precies twee weken geleden mijn broer opgegeven bij het modellenmanagement 'prestige'. wij konden niet veel informatie vinden over dit bedrijf, maar het zag er allemaal vrij legit uit. nu moesten wij 120,- inschrijfkosten betalen en dit hebben wij gedaan. we hebben afgelopen week toch weer opnieuw op het internet gezocht en het voelt niet heel betrouwbaar, dus hebben we besloten om gebruik te maken van ons herroepingsrecht (3 dagen voor het verstrijken van de 2 weken), wat in de algemene voorwaarden wordt genoemd. nu wil 'prestige' de 120 euro niet terugbetalen vanwege de kosten die zij zogenaamd in minder dan twee weken hebben gemaakt. in hun algemene voorwaarden hebben ze het over een 'redelijke' vergoeding voor de door hun gemaakte kosten. 120,- om een account aan te maken lijkt mij wel heel veel geld. prestige heeft de bemiddelingsovereenkomst verkort, terwijl wij duidelijk vragen om herroeping. 

mijn vraag is dan nu: als ik mij beroep op mijn herroepingsrecht, dan heb ik toch recht op het door ons betaalde bedrag? of in ieder geval een deel van het bedrag? en ik vraag om herroeping van de overeenkomst, maar nu hebben ze dit verkort: dit klopt toch niet? wij willen gewoon van de overeenkomst af, want er zijn duidelijk een heleboel dingen die niet kloppen.

de algemene voorwaarden: https://www.prestige-modelmanagement.com/overeenkomsten/overeenkomst-volwassene-euro-120/