Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jolanda42 - 26-05-2020 10:42:28
Winkels & Webshops

Koopovereenkomst ontbinden

. wij zijn ons aan het oriënteren op kunststof kozijnen en nu heb ik via internet verschillende bedrijven om informatie gevraagd. na 2 offertes te hebben gekregen vonden we het toch te duur en hadden besloten om het niet te doen. dus mijn man was zaterdag 16 mei begonnen met het schilderen van de kozijnen en die dag werd ik om 17:23 gebeld door een nummer. ik was net te laat met opnemen en belde gelijk terug, het bleek iemand te zijn van het bedrijf ea kunststof techniek. ik vertelde dat de prijzen van kunststof kozijnen zo tegenvielen dat we besloten hadden om toch te gaan schilderen. hij zocht ons huis op internet op en vroeg wat we zouden willen. hij vertelde dat we voor dezelfde prijs van een offerte, die we al van een ander bedrijf hadden, zelfs een schuifpui konden krijgen. dat klonk wel interessant en wij maakte een afspraak voor dinsdag 19 mei.


eenmaal bij ons thuis bekeek hij alles en kwam het iets duurder uit, maar hij wilde er wel een mooie prijs van maken. hij had alleen even gekeken en een schetsje gemaakt op een koopovereenkomst . alle details zouden later komen want binnen 2 weken zou er iemand langs komen om alles op te meten en de wensen te bespreken. wij hebben diezelfde dag 19 mei de koopovereenkomst ondertekend waarop alleen een schetsje en een prijs stond, stom natuurlijk maar we waren overrompelt. de volgende dag bleek al dat een schuifpui lastig zou worden omdat we de radiator dan moeten verplaatsen en vervangen voor een designradiator. maar met een designradiator zouden we niet genoeg capaciteit hebben om het huis te verwarmen. dit heb ik gemaild naar die man van ea kunststof techniek en dit zou geen probleem zijn als een het toch geen schuifpui zou worden.opnieuw is hier een loodgieter afgelopen vrijdag aan huis geweest om te komen kijken en het bleek veel te gaan kosten om het te realiseren met de verwarming. daarom heb ik zaterdag een mail gestuurd naar de man van ea kunststof techniek met daarin de mededeling dat we het uit willen stellen. daarop kreeg ik een bericht dat dat helaas niet kon omdat we een koopovereenkomst hebben getekend. nog geen 10 minuten na zijn mail werd ik gebeld door hem en begon hij gelijk er over dat we 1000 euro moesten betalen als we er van af zagen of dat we dan maar geen schuifpui moeten doen maar gewoon een raam .. ik heb toen gezegd aan de telefoon dat er nog niets aan de hand was maar doordat hij nu zo reageert dat ik er helemaal geen vertrouwen meer in heb. ik heb daarna nog een mail naar hem gestuurd waarin ik de koopovereenkomst heb ontbonden, waar op ik weer mail kreeg waarin ik voor 25 mei 1000 euro moest betalen en anders ging hij naar zijn advocaat.


 


nu is mijn vraag of dit geen colportage is? en ik dus het recht heb om de koopovereenkomst binnen 8 dagen te ontbinden. ik heb informatie aangevraagd en hij belde mij toen op. daarna is er een afspraak gemaakt bij ons thuis. ik weet dat het fout is dat we getekend hebben, maar hij had ons ook niet gewezen op de voorwaarde ( achterkant koopovereenkomst) en we waren overdondert.
wat is ons recht hierin?