Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bitterbleu
Bitterbleu - 31-05-2020 12:30:57
Geldzaken & Recht

Incident in Lidl Corona gerelateerd

Afgelopen zaterdag is mij het volgende overkomen. ik was in de lidl bij de broodjesafdeling. er lag maar op 1 plek een aantal broodzakken. net voor die plek stond een invalidewagentje zonder iemand erin. ik moest me er achter wurmen om bij de broodzak te komen. net toen ik een zak pakte ging iemand op enkele centimeters van me afstaan, boog over me heen om ook een zak te pakken en riep; pardon ik wil erbij. ik zei vriendelijk dat ik nog bezig was en of ze afstand wilde bewaren. het bleek de eigenaresse te zijn van het invalidewagentje. ze zei dat zij eerder was en dat we allemaal moesten wachten en vervolgens hoestte ze terwijl we op enkele centimeters afstand stonden. ik gaf aan dat ze in haar elleboog moest hoesten. zij antwoordde; dat maak ik zelf wel uit. ik geef eerlijk toe dat ik erg schrok en antwoordde dat zij dat helemaal niet zelf uit mocht maken, dat dit de regels waren. ze ging zitten en zei dat ik moest oppassen anders ging ze me slaan.

toen reed ze weg linea recta naar de bedrijfsleider. ik zag dat ze nog even naar me keken en dat de mevrouw in het invalidekarretje wegreed. ik ben naar de bedrijfsleider gegaan en heb verteld wat er voorgevallen was. de bedrijfsleider gaf aan dat hij er niet bij geweest was en ik het ene verhaal had en zij een ander verhaal. ik zei tegen de bedrijfsleider dat ik er niet op zit te wachten geconfronteerd te worden met een andere klant die de coronaregels niet in acht neemt waardoor ik zomaar blootgesteld kan worden aan een besmetting. op dat moment liep er een andere klant langs die het incident gehoord en gezien had. hij zei tegen de bedrijfsleider dat hij die mevrouw onmiddelijk de toegang tot de winkel zou moeten ontzeggen. de bedrijfsleider zei toen dat hij het morgen tegen die mevrouw zou zeggen (wat weet ik niet precies). hij kende haar want ze was er iedere dag om 8:00 uur. ik stond bij de kassa te wachten toen een andere klant zei dat deze mevrouw dit vaker deed.

toen ik terug naar huis reed bedacht ik hoe ernstig ik dit vindt. ik vond dat de bedrijfsleider eigenlijk dit veel adequater had moeten oppakken. toen ik thuis was heb ik schriftelijk het voorval gemeld bij het hoofdkantoor van de lidl, maar tot nu toe nog niets gehoord. mijn vraag is nu, wat is uw mening? ik ben geneigd om dit hoog op te spelen dmv het doen van aangifte of iets dergelijks. wilt u met mij meedenken wat wijsheid is?