Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Na
Nachita - 20-06-2020 11:40:32
Vrije tijd & Tuin

Buren klimplant houten huis

Beste leden,

onze buren hebben een raster met klimop geplaatst tussen onze voortuinen, tegen de gevel van de woningen (de horizontale streep van de t is onze gevel, de verticale streep het raster met klimop). wij maken ons zorgen over de schade die een klimop kan veroorzaken aan ons huis. wat kunnen we doen?

de constructie staat nét op de grond van de buren. onze huizen zijn van hout. de klimop bestaat uit een aantal kleine plantjes, maar ze komen nu al onze tuin in op zoek naar houvast in onze planten. 

boven 1 meter hoogte moet de erfafscheiding minstens 85% open zijn. een schutting is dus geen optie. hoe anders dan steeds terugsnoeien houden we de plant tegen? wat als we een paar weken weg gaan?

praten met de buren is geen optie. ze lijken van het padje af, wat zich uit in deur in je gezicht smijten, roddelen en kleine en grote pesterijen waarbij zelfs klein letsel bij onze kleine kinderen niet geschuwd wordt (roestig ijzerdraad en zeer giftige planten op pad achter onze tuin). 

iemand een praktische oplossing?