Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
keesbakels - 28-07-2020 15:11:04
Elektronica & TV

Ring videobel werkt niet meer.

sinds enige tijd hebben wij een ring- videobel. na de laatste update hoorden wij, als er iemand aanbelde, voor de deur stond of langsliep, het geluid van blaffende honden uit de mobiel komen. in de instellingen helaas niets kunnen vinden om dit op te lossen. eerst op de ring-site gekeken en bij "vragen" ons probleem voorgelegd. antwoord: de bel niet bij een aquarium plaatsen (?)


aquarium? honden? zeehonden?


nu hebben wij dat niet maar de neiging om de bel erin te gooien drong zich naar voren. dan maar gebeld naar de helpdesk. uit de vele beschikbare  talen nederlands uitgekozen. wij werden te woord gestaan door een ongetwijfeld goedwillend persoon die dacht dat hij nederlands sprak. ongeveer 15 minuten aan de telefoon gehad en toen maar opgegeven vanwege een babylonische spraakverwarring.


het resultaat: de bel doet het nu helemaal niet meer evenals de bijbehorende app.  daarop kan niet meer ingelogd worden ondanks toegezonden codes.


heeft iemand een tip hoe dit op te lossen? alvast dank voor het meedenken.


met vriendelijke groeten,


kees