Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jv
JvsJvs - 15-10-2020 14:03:21
Geldzaken & Recht

Misleiding veiling €16.500

Op een bva veiling werd een voertuig aangeboden zonder kenteken (niet nodig ook want; gaat om een cross buggy). na het bezoeken van de kijkdag en gedegen onderzoek besloot ik een bod uit te brengen. €16.500 in totaal met alle toeslagen en opgeld. een mooi aankoopbedrag voor dit voertuig uit 2019.

in de tekst bij het kavel stond heel duidelijk benoemd : bouwjaar 2019. nu blijkt na het ophalen van het kavel bij onderzoek o.b.v. het framenummer dat het voertuig uit 2016!! is. bva geeft aan dat dit de verantwoording van de opdrachtgever is, en de opdrachtgever wil geen kant op. zij bieden alleen aan opnieuw kostenloos te veilen in minn naam. wat natuurlijk belachelijk is want dit voeruitg aan nooit hetzelfde bedrag opbrengen. ik wil de koop ontbinden, want ik koop immers geen voertuig uit 2016 voor de prijs van een uit 2019. 

wat kan ik hiermee? heeft het zin om hier een jurist op te zetten. ik weet dat ik als koper een onderzoeksplicht heb, heb ook onderzoek naar dit type voertuig gedaan en ben naar de kijkdag geweest. maar het aanbieden van een compleet verkeerd bouwjaar is in mijn ogen misleiding en kan toch niet voor mijn rekening zijn?